Over Esther Woonink

Haptotherapeut Westerparkbuurt

Ik ben werkzaam als GZ haptotherapeut in het gezondheidscentrum op de Spaarndammerstraat  in Amsterdam. Een fijne werkplek waar we kijken naar gezond gedrag (GG) in plaats van alleen naar zorg en ziekte (ZZ). Hoe kan je in het NU zorgen dat je zo optimaal mogelijk kan leven en functioneren meenemend dat er trauma was in het verleden, dagelijkse pijn of lasten.

Naast het geven van individuele sessies, verdiep ik me met collega’s in het vak om meer kennis te vergaren rondom diverse thema’s. Mijn interesse gaat hierbij uit naar het al dan niet verbinden met anderen. Toepasbaar op vele thema’s zoals bindingsangst/verlatingsangst, intimiteit/seksualiteit, maar ook burn-out of omgaan met conflictsituaties komen hieruit voort.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het contact tussen mensen. Wat gebeurt er in contact en waarom verloopt het met de een wel goed en met de ander niet? Het (on)gemak van samen zijn in een groep of juist een op een contact. Mijn eigen spoor volgen of juist samen op pad, hoe dit te combineren? Hierover heb ik veel geleerd van Peter Zwiers (Synergos/Haptonomisch Centrum Nederland), Carla Verberk en Remmelt van Kleef, (Centrum voor Tantra) en Hannah Cuppen (auteur Liefdesbang).

Daarnaast ben ik ruim 20 jaar fysio- en manueel therapeut in Amsterdam (Corver fysio- en manuele therapie) met specialisme bekken(bodem) oa voor zwangeren, en staflid bij introductieweken seksualiteit en intimiteit bij het Centrum voor Tantra. In het verleden was ik  docent anatomie bij yoga/shiatsu-opleidingen, gaf ik yogalessen en groepslessen bij Big Move. Ook heb ik een aantal jaren terminale zorg gegeven in een hospice

page1image21154448