Seksualiteit en intimiteit

Wat is intimiteit?

We hebben allerlei relaties met mensen om ons heen. Met de een is dat meer intiem dan met de ander. Het kan lastig zijn als jij bijvoorbeeld dichterbij de ander(en) wilt komen, dan deze toelaat. Of als je juist meer ruimte wilt om op jezelf te zijn. Een interessante vraag hierbij is hoe intiem je bent met jezelf en wat je daarvan laat zien aan de ander. En wat is dan intimiteit en wat is de relatie tussen haptonomie en intimitieit?

Onze reactie op seksualiteit

Seksualiteit is een term die allerlei reacties uitlokt en mensen direct in beweging brengt. Wanneer het woord valt gaan mensen lachen, maken grappen, zijn ze nieuwsgierig, krijgen ze warme gevoelens of komt er direct een herinnering boven. Maar ook zijn er terugtrekkende bewegingen met schaamte, verdriet, angstgevoelens of ingehouden boosheid op basis van ervaringen die je hebt gehad (of juist niet hebt gehad).

En wat is seksualiteit voor jou? Is het een bepaald gevoel, iets dat gebeurt tussen jou en de ander? Zie je het in een bredere context, namelijk als levensenergie die je in beweging zet? Ik ben benieuwd naar jouw betekenis. En ook hoe je er voor zorgt dat je seksuele energie blijft stromen of juist geremd wordt?

Haptonomie en intimiteit/seksualiteit

Haptonomie en intimiteit/seksualiteit hebben een duidelijke connectie omdat het gaat over ‘voelen’, ‘je lichaam’ en ‘anderen’.  Als haptonoom kan ik je helpen een betere intieme en of seksuele relatie te hebben met jezelf en met anderen. Door te kijken wat er in jou leeft ontdekken we waar jouw blokkades zitten. Ik geef je handvatten om hiermee om te gaan nu, en in de toekomst.

Heb je toch hulp nodig bij iets anders? Ik bied ook haptotherapie bij lichamelijke klachten en voor het verbeteren van je ademhaling.